Om Stilo Vine

Stilo Vine har en kæmpe passion for god vin og ikke mindst økologiske vine fra mindre og mellemstore producenter. 

Et godt vinteam, Stig og Lone
Et godt vinteam, Stig og Lone

Nu har vi nydt vin de sidste 35-40 år, endda med den største fornøjelse. Hvis dette skal opretholdes og måske også for at undgå at komme på plejehjem, ja så er der ikke andet at gøre, end satse resten af livet på, at denne nydelsesaktivitet nødvendigvis fortsættes.

Vin kan man få alle steder, tankstationer, supermarkeder, vinforretninger, webshops og små specialbutikker. Heldigvis konstaterede vi, at vin fra små producenter, som kun laver 25-50.000 flasker om året, ikke er specielt godt repræsenteret i Danmark og slet ikke, hvis det ovenikøbet skal være økologiske.

Derfor besluttede vi at gøre noget ved det og Stilo Vine har set dagens lys. Vi har valgt, hele tiden at være på mærkerne, på mærkerne for at finde små vinproducerende og meget fagligt stolte mennesker, som brænder for at lave fremragende og spændende vin. Vi har heldigvis fundet dem overalt i Europa og vi søger hele tiden videre, primært i Europa, men også andre vinlande f.eks. i Syd- og Nordamerika, Sydafrika og Australien kommer under lup.

Den tid, hvor vinbønderne samlede deres høst og kørte den til det nærmeste cooperative vineri, for at blive til ligegyldig billig konsumentvin i det lokale supermarked, vil om ikke mange år være historie i langt de fleste vinområder.

Martin Schwab fra Pfalz i Tyskland

Mange unge og yderst talentfulde vinproducenter træder i disse år, ind på scenen for absolut fremragende vin. Arvtagerne, arbejder helt anderledes end deres forældre og bedsteforældre. De vil producere kvalitetsvin og kæler for at bringe merværdi til det færdige resultat. De dyrker, høster, forædler, tapper og producerer selv den færdige vin, med al det engagement og den passion, som deres forfædre måske ikke altid var i besiddelse af. Frem for alt, er alle disse vinbønder drevet af et godt hjerte og en god naturlig respekt for den jord og det vejrlig, de er så afhængige af.

Det er i den sammenhæng at Stilo Vine kommer ind i billedet, vi aftager ikke 100-200.000 flakser om året, som de store supermarkedskæder, men vi kan aftage lige nøjagtig så mange flasker fra disse mindre økologiske producenter, som vi kan sælge. De fleste, producenter som ikke tidligere har solgt deres vine på det danske marked. Vigtigst er dog, at vi åbner op for at disse små eksklusive producenter, kan få udbredt kendskabet til deres pragtfulde vine. Når du så, som kunde, ovenikøbet får et anderledes og langt mere spændende produkt, er det jo en vin-vin situation. Mere vin for dine penge.

Vi glæder os til at levere dig noget rigtig god vin og det kan du også godt forvente. Livet bliver jo ikke dårligere fordi man drikker dårlig vin, blot kedeligere og så snyder man sig selv for en unik oplevelse. Se lidt mere om Stilo Vine og “Den nye verden”

klik og se Fødevarestyrelsens kontrolrapport