Om Stilo Vine

Se vores lille præsentationsvideo “Den nye verden”

Nu har vi nydt vin de sidste 45-50 år, endda med den allerstørste fornøjelse. Hvis denne passion skulle holdes ved lige og måske endda udbygges, ja så er der ikke andet at gøre, end satse resten af livet på, at denne nydelsesaktivitet nødvendigvis må fortsætte. 

Vi besluttede at gøre noget ved det og i 2014 så Stilo Vine dagens lys. Vi har valgt, hele tiden at være på mærkerne for at finde små producenter med samme passion som os. Hårdt arbejdende vinbønder, der brænder for at lave ordentlig, fremragende og spændende vin. Vi har heldigvis fundet dem overalt i Europa og vi søger hele tiden videre.

Vin kan man få alle steder, tankstationer, supermarkeder, vinforretninger, webshops og små specialbutikker. Heldigvis konstaterede vi, at vin fra små producenter, som kun laver 20-100.000 flasker om året, ikke er specielt godt repræsenteret i Danmark og slet ikke, hvis det ovenikøbet skal være økologiske.

Den tid, hvor vinbønderne samlede deres høst og kørte den til det nærmeste cooperative vineri, for at blive til ligegyldig billig konsumentvin i det lokale supermarked, vil om ikke mange år være historie i langt de fleste vinområder.

Mange unge og yderst talentfulde vinproducenter træder i disse år, ind på scenen for absolut fremragende vin. Arvtagerne, arbejder helt anderledes end deres forældre og bedsteforældre. De vil producere kvalitetsvin og kæler for at bringe merværdi til det færdige resultat. De dyrker, høster, forædler, tapper og producerer selv den færdige vin, med al det engagement og den passion, som deres forfædre måske ikke altid var i besiddelse af. Frem for alt, er alle disse vinbønder drevet af et godt hjerte og en god naturlig respekt for den jord og det vejrlig, de er så afhængige af.

Det er i den sammenhæng at Stilo Vine kommer ind i billedet, vi aftager ikke 100-200.000 flakser om året, som de store supermarkedskæder, men vi kan aftage lige nøjagtig så mange flasker fra disse mindre økologiske producenter, som vi kan sælge. De fleste, producenter som ikke tidligere har solgt deres vine på det danske marked. Vigtigst er dog, at vi åbner op for at disse små eksklusive producenter, kan få udbredt kendskabet til deres pragtfulde vine. Når du så, som kunde, ovenikøbet får et anderledes og langt mere spændende produkt, er det jo en vin-vin situation. Mere vin for dine penge.

Vi glæder os til at levere dig noget rigtig god vin og det kan du også godt forvente. Livet bliver jo ikke dårligere fordi man drikker dårlig vin, blot kedeligere og så snyder man sig selv for en unik oplevelse.

klik og se Fødevarestyrelsens kontrolrapport