Om Stilo Vine

Se vores lille præsentationsvideo “Den nye verden”

 

 

Vi har nydt vin de sidste 45-50 år, endda med den allerstørste fornøjelse. Passionen for vin skulle gerne holdes ved lige også langt ind i 2020’erne. Så der var ikke andet at gøre, end at satse hele butikken på, at denne nydelsesaktivitet kunne fortsætte. 

I begyndelsen af 2014 gjorde vi så noget ved det og et par måneder senere så Stilo Vine dagens lys. Vi har valgt, hele tiden at have fokus på at finde små producenter med samme passion som os. Hårdt arbejdende vinbønder, der brænder for at lave ordentlig, fremragende og spændende vin. Vi har heldigvis fundet dem overalt i Europa og vi søger hele tiden videre. Men vi holder os til Europa, det er vinens “hjemland” og der har vi hjemme.

Vin kan man få alle steder, tankstationer, supermarkeder, vinorretninger, webshops og små specialbutikker. Heldigvis konstaterede vi, at vin fra små producenter, som kun laver 20-100.000 flasker om året, ikke er specielt godt repræsenteret i Danmark og slet ikke, hvis det ovenikøbet skal være økologiske.

Vin er det mest komplekse landsbrugsprodukt verden endnu har set og antallet af varianter er næsten ubeskriveligt stort. Det er ikke noget nyt, sådan har det været i rigtig mange år. Desværre ser vi i disse år en trist tendens til, at dette eksklusive produkt gøres til genstand for de store multinationale supermarked kæders interesser.  Det betyder lavere priser og dårligere kvalitet, med det resultat at forbruget øges og naturen lider og at nydelsen reduceres.

Heldigvis begynder der at dukke mange unge og yderst talentfulde vinproducenter op i netop i disse år. De træder ind på scenen for absolut fremragende vin. Arvtagerne, arbejder helt anderledes end deres forældre og bedsteforældre. De vil producere kvalitetsvin og kæler for at bringe merværdi til det færdige resultat. De dyrker, høster, forædler, tapper og producerer selv den færdige vin, med al det engagement og den passion, som deres forfædre måske ikke altid var i besiddelse af. Frem for alt, er alle disse vinbønder drevet af et godt hjerte og en god naturlig respekt for den jord og det vejrlig, de er så afhængige af.

Det er i den sammenhæng at Stilo Vine kommer ind i billedet, vi aftager ikke 200-500.000 flakser om året, som de store supermarkedskæder, men vi kan aftage lige nøjagtig så mange flasker fra disse mindre økologiske producenter, som vi kan sælge. De fleste, af disse producenter har ikke tidligere solgt deres vine på det danske marked, men det kan de nu. Det vigtigste er, at vi åbner op for at disse små eksklusive producenter, kan få udbredt kendskabet til deres pragtfulde vine. Når du så, som kunde, ovenikøbet får et anderledes og langt mere spændende produkt, er det VALUE FOR MONEY.

Vi glæder os til at levere dig noget rigtig god vin og det kan du også godt forvente. Livet bliver jo ikke dårligere fordi man drikker dårlig vin, blot kedeligere og så snyder man sig selv for en unik oplevelse.

De bedste vinhilsener – Lone og Stig

klik og se Fødevarestyrelsens kontrolrapport